Hvilke lånetyper foretrækker danskerne?

Hvis du i løbet af en aften sidder og ser fjernsyn, så vil du med garanti falder over et par lånereklamer i løbet af aftenen. Alle sammen viser stort set en person, der mener, at banken er det bedste sted at få lavet et lån, men vedkommende bliver hurtigt belært om, at der faktisk er andre gode steder at låne penge.

I dag er det muligt at låne penge næsten over alt. Det har aldrig været lettere, og konkurrencen er rigtig stor, hvilket betyder, at folk der vil låne penge, får bedre fordele.

Herunder har vi taget et kig på, hvilke lånetyper, der er de mest populær blandt danskerne.

Mikrolån/SMSlån

Da dette lån først kom frem, blev det kaldt et SMSlån. Det skyldes, at man blot kunne sende en sms til et nr, hvor man skrev sine bankoplysninger og det beløb, man gerne ville låne, og så stod pengene på ens konto ganske kort tid efter.

I dag benytter man sig ikke af SMS-funktion særlig ofte, og derfor hedder det i stedet et mikrolån. Det gør det fordi, at beløbet du låner i denne lånetype, ikke er særlig højt. Det vil oftest være penge, som du bruger på de mest nødvendige ting. Det kan være mad, drikke eller andet vigtigt i husholdningen, som du ikke har penge til sidst på måneden.

Renten ved sådan et lån er højt, men det er ikke nødvendigt at stille sikkerhed. Det er dog en god ide, at man får afviklet lånet hurtigt, så det ikke bliver for dyrt.

Banklån

Et banklån er stadig blandt de mest populære former for lån, og det skyldes, at de fleste danskere stadig har stor tillid til bankerne. Det er selvom, at man gentagende gange får negativer historier for bankerne (pst. Danske Bank)

Et lån i banken er typisk et større et af slagsen. Det kan være bolig, båd, hus eller noget helt andet, der skal finansieres. Når man låner penge i banken, er det dog nødvendigt at kunne stille sikkerhed. Det betyder, at de skal se, at det er realistisk, at du vil kunne afbetale på dit lån. Hvis ikke, så siger de nej tak.

Kviklån

Et kviklån minder om mikrolånet, men det er en lidt større udgave. Her har du mulighed for at låne flere penge, og du skal sende en reel ansøgning. Det er dog ikke noget, der tager særlig lang tid, og du skal heller ikke stille sikkerhed. Et kviklån kan du blandt andet tage hos https://moneybanker.dk/laan-penge/.

Det betyder, at det er et af de lettere lån at lave, og selvom det ikke er millioner af kr. som du kan låne, så er det stadig pæne beløber, der kan gøre en stor forskel. Dette lån kaldes ofte et forbrugslån, da det hjælper til med dit forbrug, hvis der mangler noget.

Har du ødelagt din computer, og du står med en vigtig opgave, der skal afleveres i skolen, så kan kviklånet hjælpe dig med, at du kan få købt en ny computer.

Du skal være opmærksom på, at der er høje renter forbundet med et kviklån, men at det sjældent er et problem, hvis du kan afviklet dit lån hurtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *