Sådan forbereder du dig til rollen som mor

Rollen som mor kan virke stor og overvældende, især, når det er første gang, at man tager den på sig. Der kommer garanteret udfordringer, men der vil også være smil og glæde hver dag, og det er noget af det, der er med til at gøre rollen som forælder det hele værd. Men det skader selvfølgelig intet at forberede sig inden barnets ankomst.

Når barnet er helt nyt…

Når barnet stadig er en baby, er den største udfordring at passe på barnet, samtidig med at du får søvn nok. Søvnen er en udfordring for alle nye forældre, men bare rolig; du får mulighed for at sove igen, så snart barnet er blevet lidt ældre. Noget, der kan give dig lidt ro i hverdagen, er faktisk ved at bruge en brystpumpe, så det er dig, der bestemmer, hvornår barnet skal have mælk; på den måde bliver du ikke kontrolleret af din krop, og du kan få en bedre kontrol over din hverdag. Du kan finde brystpumper og andre brugbare ting hos Medela.

Når barnet bliver ældre…

Når barnet bliver ældre, er der ingen grænser for, hvad du kan rende ind i af udfordringer, overraskelser og glæder. Hvert barn er sit eget menneske med sin egen personlighed, problemer, drømme og identitet. Det er aldrig til at vide, hvad der kan ske, så det bedste du kan gøre, er at guide og støtte dit barn. Vi vil alle sammen gerne det bedste for vores børn, selvom det ikke altid er nemt at gennemskue hvad det er. Noget af det vigtigste er, at du bevarer en sund og åben kommunikation med dit barn, så de tør komme til dig, hvis de mangler råd, og så I sammen kan diskutere og beslutte, hvad det bedste er.

Gør dit bedste

Du må følge din mavefornemmelse, og du må lytte til både dig selv og dit barn. Giv plads, men ikke for meget; alting er en balancegang, men holder du hjertet åbent og sindet klart, vil du garanteret blive en god og dygtig mor for dit barn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *